2010. december 22., szerda

Jó régen nem írtam, talán itt lenne az ideje.

Szandiról: az ovit kezdetek óta imádja, soha nem mondott olyat, hogy nem akarna menni, vagy nem szereti. És ez látszik is rajta, sőt, a tegnapi karácsonyi ünnepségen kicsit beszélgettem az óvónővel, és ő is mondta, hogy nincs olyan nap, hogy rosszkedvűen jönne be. Reggel ő szól nekem, hogy adjak ruhát, mert fel akar öltözni, hogy mehessünk már az oviba. :)
Amit tanulnak az oviban, dalok, mondókák mind énekli és mondja egészen a hazaúton a lefekvésig. Néhány betű kiejtését tanulnunk kell, de amúgy szerintem szépen beszél. Okos, nagyon okos! Gondoskodó és lelkiismeretes. Szeretni való és édes. Napestig sorolhatnám.. :)
Ha az öccsével valamin összekapunk és elkezd sírni, vagy hisztizni, ő rögtön szalad, hogy megvigasztalja, átöleli, puszilja.
Az elmúlt napokban mondjuk elengedte magát, és sokszor, ha kérem pakoljon össze, belenevet az arcomba. Ha valamiért haragszik rám, elkezd köpködni, és olyanokkal dobálózik, hogy "akkor nem vagy a barátom" ami nem is bánt annyira, mint mikor azt mondja, hogy "nem szeretlek!" Ez tuti hátránya az ovinak, hogy a butaságot is eltanulják. :(
Szeret rajzolni és festeni. Kirakót, puzzlet szereti nagyon és a legót. Szeret főzni nekem, rendszerint hozza a rétest és a sült húst egy tányéron. :)
Éjszakára már hónapok óta nem adok rá pelust, az elején még volt sok baleset, hiába vittem ki kétszer éjszakánként. Már ez lecsökkent egyszeri pisiltetésre 11kor, és így kibírja reggelig. Sőt, még a kakaót is megissza, majd mikor jön a ruháért, akkor megy pisilni.

Ricsi: Szókincse nem igen bővült, azt se magyarul pl.: nem- "nye". Mond egy két szót a saját nyelvén, de nem tudnám leírni még fonetikusan sem :) Pl a gyere, várjál és a pápá/szia. Talán a várjál, mintha olyan volna, "ájáj", mutat a mutatóujjával és közbe kicsit behajol a képembe, mint ahogy Papp Gergely szokott a kamerába a műsor végén :)
Az állati hangokat megpróbálja kiejteni, de ehhez is kéne szótárat gyártania..
Utánozós majom! Mindenkit és mindent leutánoz. Szandi bukfencét, táncolását, ha ad puszit ő is szalad adni, ha Szandihoz este még egyszer odamegyek puszit adni, időm nincs odamenni hozzá, mert már ő is kéri, utánozza, ahogy keverek, törölgetek, ahogy a kutya iszik, mászik, ha Nővére elesik és utána sír, akkor ő is , mert miért ne. Szóval titokban a neve majom. :)
A legóval szeret ő is játszani, és autózni. Azt hittem, mert Szandi babázik, majd a fiam fog, meg is voltam ijedve, hogy mit csináljak majd, ha így lesz/lenne. De nem kell félnem, tombolnak benne a férfi hormonok, állandóan épít, szerel, autózik, sőt néha elidőzik a meccs mellett is. :) Igaz szeret ő is főzni, de ez nem fog a jövőjére nézve hátrányos lenni. :)
Az étkezése megváltozott, és nem épp a legjobb irányban. :( Eddig válogatás nélkül megevett mindent, a húst viszont már nem szereti, szinte semmilyen formában. :( Még felvágottként talán. Kiegészítik egymást Szandival, mert ő meg csak a köretet szokta otthagyni. 
Most akkor néhány kép:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése